lördag 29 augusti 2009

Holist

Hej, jag heter Frida, och jag är sockgarnholist.

tisdag 25 augusti 2009

Cornelias Poncho

Nu kan jag äntligen lägga ut bilderna på den här ponchon! Den har varit klar ett tag, men den var min systerdotter Cornelias födelsedagspresent, så jag väntade så att hon skulle få se den först. Jag hade himla problem med storleken eftersom hon är i Göteborg och jag är Stockholm, jag fick gissa med lite hjälp från hennes mamma. Men det gick bra och den passade! Trots att den fastnade några dagar hos posten, mycket irriterande!
Garnet är av mest bomull med lite syntetmaterial i, vilket är bra för då går den att tvätta i tvättmaskinen, och det är ju en fördel på barnkläder, det är tungt men ganska följsamt. Det här garnet har jag tagit över från min farmor och det är så trevligt att kunna sticka nått till min systerdotter av det, då stannar det ju i familjen.
Jag tyckte att färgen var lite övermäktig så jag bestämde mig för att fodra muddarna med ett bomullstyg för att lätta upp den lite, ge den en till dimension, och för att få den lite ungdomligare. Det blir också bekvämare och mjukare mot halsen. Jag gjorde en snedslå av ett tyg som passade och sydde dit det för hand.
Ganska nyligen så investerade jag i en ny symaskin, sydator faktiskt, väldigt roligt. Den kan i alla fall sy bokstäver av sig själv, så jag passade på att utnyttja det. Och så fick jag in lite rosa som lättar upp lite granna. Och så kan ingen råka ta den i skolan heller. :)

fredag 21 augusti 2009

Ofrivillig paus

Det blir lite dåligt med inlägg nu eftersom jag har fått lägga stickandet på hyllan ett tag. Mina axlar och rygg tycks av stress ha tagit ganska mycket stryk och den monotona rörelsen i stickning gör inte saken bättre. Så jag försöker stretcha och yoga och göra saker som axlarna och ryggen mår bra av och så får jag börja sticka igen när det är bättre.
Men tala om allvarliga abstinensbesvär! Hela frysen är full av bröd och innan dess bakade jag för mycket kakor för mitt eget bästa.

Det vore fortfarande jätteroligt om någon annan ville göra ett inlägg, ju fler skribenter desto roligare lixom. Man kan ju göra bara ett inlägg det behöver ju inte vara en kontinuerlig grej om man inte vill. Hör av er till mig eller Lina i så fall.

onsdag 19 augusti 2009

tjock sjal i skottskt cerise

















Min mamma var i skottland och köpte ett garnnystan att sticka en sjal av. Den blev inte ens en decimeter bred innan garnet var slut. Det var ju lite jobbigt... Men i en garnaffär i Helsingborg fanns annat garn i kanonbra matchande färg.

Här sitter hon på Ebbas Fik och repar upp stickningen för att börja om från början med nya garnet och sedan blanda i det skottska nystanet efter hand.

På bussen la hon sedan upp 180 maskor (vet iofs inte om hon han med riktigt alla) men hon fick i alla fall repa upp även dom, eftersom hon råkat lägga upp maskorna med gamla garnet istället för nya!

lördag 15 augusti 2009

Lavendel



Jag stickar på min sjal hemma hos pappa och Eva, brevid lavendelrabatten i blomkrukor.

fredag 14 augusti 2009

Guld

Nu har jag börjat lite på tröja nummer två, jag stickar lite på båda, varannan dag så där, eller när jag har tröttnat så byter jag. Så det kommer att ta lååång tid.
Jag har aldrig mossstickat något stort förut, bara kanter och så. Det blir fint, det går långsamt eftersom man aldrig får samma flyt som i slätstickning, men det blir väldigt mysigt. Misstagen syns på långt håll och det är lätt att göra dem men svårt att rätta till så man får se upp. Det är svårt att fota det här garnet, färgen blir aldrig som jag ser den, men guld är ett bra ord.

söndag 2 augusti 2009

Saras sjal

Sara lägger upp maskor, i soffan.















Vips så blev den så här lång!























Projekt: byxor!

En natt betämde Sara och jag oss för att sy oss nya byxor. Ingen av oss har gjort det innan och vi hade inga mönster utan freestylade utifrån gamla byxor att mäta efter.

































Och det färdiga resultatet!























Mäkta stolt över mina första byxor, med massa veck dessutom...

Stickcafé på Kulturkalaset i Göteborg

På Ravelry hittade jag det här tillkännagivandet i Göteborgsgruppen. Själv bor jag ju i Stockholm och är lite avundsjuk. Det låter ju jätteroligt.

"Kulturkalaset är ett återkommande evenemang under en vecka i augusti i Göteborg. 2008 besöktes kalaset av ca 600 000 personer. Vår medverkan innebär att spridja glädjen i att sticka, virka, brodera, få fler att börja handarbeta vilken är till glädje för oss alla. Välkomna till vårat tält i Bältesspännarparken, mittemot Stora Teatern, samt i Trädgårdsföreningen där barnkalaset håller till, där vi kommer ha inspirerande workshops.
Bältesspännarparken, Fre, Lör, Sön 14/8 - 16/8

Stickcafé, Virkcafé, Brodericafé, samt -
Bytarecafé - Tag med ej avslutade arbeten, byt det med någon annan, byt garn med någon annan, det finns en anslagstavla där du kan skapa kontakter.

Trädgårdsföreningen för barnfamiljer, Fre, Lör 14/8 - 15/8 -

Vi finns på plats och hjälper er komma igång med stickning, virkning och filtning.
Stickning 14.00 - 15.30
Virkning 16.00 - 17.30
Filtning 12.00 - 13.30

Hälsningar från Coats Designavdelning."

http://gingerbeerblog.blogspot.com/2009/07/coats-deltar-i-kulturkalaset-2009.html

lördag 1 augusti 2009

Olas Cardigan

Garnet har kommit och jag har börjat sticka på Olas cardigan. Det här garnet (soft bamboo av Rowan) är verkligen fantastiskt, så mjukt, lätt och fluffigt och färgen var överraskande fin. Jag rekommenderar verkligen bambu garn! Det är Mycket tröja att sticka dock, bara det här är tre nystan!