tisdag 25 augusti 2009

Cornelias Poncho

Nu kan jag äntligen lägga ut bilderna på den här ponchon! Den har varit klar ett tag, men den var min systerdotter Cornelias födelsedagspresent, så jag väntade så att hon skulle få se den först. Jag hade himla problem med storleken eftersom hon är i Göteborg och jag är Stockholm, jag fick gissa med lite hjälp från hennes mamma. Men det gick bra och den passade! Trots att den fastnade några dagar hos posten, mycket irriterande!
Garnet är av mest bomull med lite syntetmaterial i, vilket är bra för då går den att tvätta i tvättmaskinen, och det är ju en fördel på barnkläder, det är tungt men ganska följsamt. Det här garnet har jag tagit över från min farmor och det är så trevligt att kunna sticka nått till min systerdotter av det, då stannar det ju i familjen.
Jag tyckte att färgen var lite övermäktig så jag bestämde mig för att fodra muddarna med ett bomullstyg för att lätta upp den lite, ge den en till dimension, och för att få den lite ungdomligare. Det blir också bekvämare och mjukare mot halsen. Jag gjorde en snedslå av ett tyg som passade och sydde dit det för hand.
Ganska nyligen så investerade jag i en ny symaskin, sydator faktiskt, väldigt roligt. Den kan i alla fall sy bokstäver av sig själv, så jag passade på att utnyttja det. Och så fick jag in lite rosa som lättar upp lite granna. Och så kan ingen råka ta den i skolan heller. :)

7 kommentarer:

Lina sa...

SÅ FIIIN!!! Gillar färgerna! Hur gammal är systerdottern?

Frida sa...

Hon fylde sju, men det var inte alls längesedan jag bar runt på henne, eller tycker jag i alla fall. :)

Lina sa...

Det är vuxenpoäng Frida - när man nyss bar runt på skolbarnen:-) I mitt liv finns en go nioåring som heter Kasper. När jag träffar honom tänker jag: men du var ju nyss tre!!

Frida sa...

Ja, man börjar bli gammal när man ibland upplever situationer där man tänker, vad gammal jag är. Som i mataffären försökte jag förklara för "pojken" som skötte kassan att festis brukade komma i glasflaskor och hade då en smak med vattenmelon. Han bara stirrade på mig.

Anonym sa...

Oj, oj, oj vad den blev snygg.
Härlig färg och så snyggt det blev
med snedslån runt kanterna.
Hörde att den blev väldigt populär.
Synd att inte alla på födelsedagskalaset fick se den (Posten sköter sig inte så bra, alla gånger).

Kram
Mamma Mu

Frida sa...

Vad bra att hon gillade den, det är så svårt att avgöra, "nu har moster frida stickat nått knasigt igen", skulle det ju kunna vara. :)
Posten fungerar väldigt väldigt väldigt dåligt just här. Det är allmänt känt, ska bli skönt att flytta!

Lina sa...

Men festis fanns ju i trekantiga tetrapack! Min 20-åriga lillebror hälsar att vi är i alla fall inte tillräckligt vuxna för att ha slutat prata om vuxenpoäng...