fredag 25 september 2009

Sockblockare

Jag har äntligen beställt egna sockblockare!
Det har jag velat ha länge, det får sockarna att se lite mer proffsiga ut, och så är det ju roligt.
Jag hittade en finsk försäljare på Etsy: Succaplokki, som jag beställde ifrån, de är gjorda av återvunnen plast och det känns ju bra. Det var trevligt att hitta en försäljare som var någorlunda nära, i jämförelse i alla fall. Det var mitt första Etsy köp, lite läskigt men det gick bra. Jag betalade med paypayl och det har fungerat bra när jag har använt det förut, det känns lite säkrare. Hoppas jag.
Sockblockarna sträcker ut tån och hälen ordentligt när man har tvättad sockarna, det är trevligt till exempel när man ska ge bort dem att de har en fotigare form.
Om man stickar med spetsmönster eller flätor så är det lättare att se resultatet så här, än när de kryper ihop av sig själva.
Nödvändigt roligt. :)
Som en liten bonus så dök den här söta lilla linjalen/stickmätaren upp i paketet också! Det var en nyckelring men den fick vara kompis med mobilen i stället.

3 kommentarer:

Lina sa...

Vilken bra "onödighet"!

Men stickmätaren förstår jag inte mig på..?

Frida sa...

Det är ett 3mm hål om man vill se om det är en 3mm sticka man har, och så kan man mäta en inch på sidan. Den är söt, är vad den gör. ;) Och så var den ju gratis också.

Lina sa...

Okej, så om man vill sticka med 3mmare så kan man dubbelkolla att det man har rätt sticka? :-) Eller så kan man sitta och fundera på varför somliga använder inch-mått... Tur att den är söt i alla fall;-) Så fyller den iaf den funktionen:-)