fredag 11 december 2009

Garnbyte

Jag är medlem i en grupp på Ravelry (länk till vänster) som heter "Odd Socks" som naturligtvis handlar om stickade sockar som aldrig blir likadana. I det här fallet så är det många som gillar att de blir olika. När man använder självrandigt garn så kan man alltid försöka börja på samma ställe i mönstret på båda sockorna, men personligen (och jag har mycket medhåll här) så tycker jag det är finare och mer spännande att bara fortsätta där man är i nystanet och se vad som händer. Fötter är ändå inte likadana, vi har ju en höger och en vänster.

I alla fall så är det en medlem som också älskar sockgarn och har utlyst en "swap" som det heter, vi som ville vara med skickar alla 100g garn till henne och hon delar upp garnet så att alla får en liten bit av varje färg. Då kan man sticka världens knasigaste sockar (eller vad man nu vill) av det sedan. Sockgarns snuttar har högt värde i stickkretsar. :)

Jag skickade iväg mitt paket i dag, det ska till San Francisco. Jag brukar alltid lägga i lite svenskt godis när jag skickar utomlands, det är så enkelt, men så roligt att få. Jag köpte turkisk peppar (för det är roligt och jag älskar dem) och zoo (för det är ju trevligt om godiset är gott också). Garnet jag skickade med är Gjestals Frost. Det ska bli väldigt kul att se vad som kommer i det återvändande paketet!

3 kommentarer:

Lina sa...

Kul idé! Är det meningen att du ska få en massa olika snuttar tillbaka eller bara en random? förstod inte riktigt.. Men väntar med spänning på fortsättningen och bild på udda sockar:-)

Frida sa...

jo, jag ska få 100 gram garn i snuttar tillbka. Så jag får lika mycket tillbaka som jag skickade. Så det räcker till ett par sockar. De kommer nog gå in i min sockgarns rester filt, jag får väll visa lite bilder på den också då.

Lina sa...

ja! ja!