lördag 13 juni 2009

Harpun

Jag fick ju ta över massa garn från min farmor som har sparat undan och handlat när det varit rea. Hon är expert på att ta hand om saker som kan behövas. Nu har jag så smått börjat använda dem, det här Harpun garnet (maläkta!) har blivit färgat med KoolAid och sedan stickats till väldigt varma gossiga raggsockar. De är så täta att det är mer som tofflor att knalla runt i.
En sådan här etikett på garnet kan man verkligen inte ha idag :) den stolta fiskaren som mördar en val, inte politiskt korrekt, det är så roligt att se sådant här.
De röda är till min syster som har väldigt, väldigt kalla fötter, de fick åka post till Göteborg och jag hoppas att de har kommit fram. Jag försökte göra garnet lite melerat i färgen och hällde bara i saften vid ena sidan av skålen som jag färgade i, det blev rödare än jag trodde men ganska bra ändå.
De gröna är till mig och jag har lagt in lite Noro i de här också (evighetsnystanet, fast jag har beställt två nya), jag band av härvan när jag färgade så att det skulle bli små vita prickar i det gröna, det blev ganska bra men jag kanske skulle ha gjort fler eller större prickar, eller starkare grönt för att det ska bli större effekt, men fint ändå.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, tack för dom fina sockorna!!!!
Jag blev så glad så glad! Jag änvänder dom varje kväll....ja, jag vet att det är sommar men som du skrev, jag har väldigt, väldigt kalla fötter...

Tack och kram
Syster

Frida sa...

Vad bra att du tyckte om dem. jag har på mig mina gröna varje dag också.

Anonym sa...

Vilka läckra sockor. Vá kul att du testar olika färgningar. Det blir så himla effektfullt med melerat och ibland prickigt garn. Det är så roligt att du tar till vara farmors garner och gör så mycket fint av dom.

Kram
Mamma Mu