söndag 17 januari 2010

Stickmarkörer

Jag gjorde mina egna små stickmarkörer. Av pärlor som jag har haft länge, som ursprungligen kom från Steet tror jag, och 1 millimeters fiskelina från specialfiskeaffären. Det är en rolig affär ska jag säga, väldigt hjälpsamma och förvånade var de.
Det är krångligt det där med stickmarkörer, i början gjorde jag bara små öglor av ett kontrasterande garn, vilket fungerar ganska bra, men det blir lite flimsigt, man behöver lite tyngd i dem. Så då köpte jag billiga i plast från garnaffären, men de var alldeles för stora och var obekväma att hålla i. Med en av sticktidningarna jag prenumererar på, Simply Knitting, kom det 6 stycken som var ganska bra, turkosa lite fåniga plast pärlor formade som blommor på en "silver" ögla, de hade tyngden och var riktigt bra, men öglan var inte lödd och garnet fastnade i skarven då och då. För övrig är 6 stycken markörer snålt, man behöver minst 8. På etsy finns det hur många som helst som säljer stickmarkörer och en hel del riktigt bra, med lödda öglor eller helt enkelt i vajer i stället. Med pärlor illustrerande allt från puttinuttiga påfåglar, till blodiga ögon och handblåsta glasbananer. Men hur svårt är det att göra själv egentligen, jag gjorde mina egna, och kommer nog att göra fler i framtiden.

2 kommentarer:

Lina sa...

vad har man egentligen stickmarkörer till?

Frida sa...

Om man behöver markera tex ett ställe i stickningen att minska på så att man minskar på samma ställe varje varv, eller om man stickar mönster, flätor eller spets, så behövs det ofta markeras olika punkter. Fram eller bak på mössor och sockar. Då hänger man en sådan på stickorna mellan maskor, så vet man var man är.