torsdag 21 januari 2010

Stickning + Spikmatta

...Är inte en helt dum kombination. Jag vet inte om jag stickar med axlarna eller vad jag gör, men jag blir helt klart stel i dem och ner i ryggen av stickningen. Tjugo minuter på spikmattan tycks göra något åt det, lösa upp det lite granna i alla fall. Jag vet inte hur mycket spikarna har med saken att göra, det står ju att hjärnan frigör massa endorfiner och annat bra av smärtan, men bara att ligga still 20 min och slappna av gör säkert en hel del i sig. Jag som får migrän (eller vad då, jättemycket huvudvärk) då och då (just nu) vet att mycket stress och stillasittande blir spänningar i axlar och nacke som blir migrän, det är viktigt att få igång blodcirkulationen då.
Det är intressant att ont, huvudvärken, blir lite bättre av mer ont, spikmattan. Det är också underligt att jag som är rädd för all smärta jag vet ska komma, som typ tandläkaren och sprutor (och epilatorn, oj vilken dum ide), tolererar, accepterar och till och med återkommer till smärtan hos spikmattan. För det gör ont, aj aj, men sedan blir det mest varmt och uppmärksamhetspockande, men sedan gör det ont igen när man ställer sig upp och är alldeles röd och prickig.
Väldigt underligt, behagligt avslappnande.

3 kommentarer:

Lina sa...

Jag känner igen mig till hundra procent! och älskar min spikmatta:-) Mycket bra kombination med stickning...

Frida sa...

Väldigt underlig sak det där, spikmattan, men bra. Jag fick den i julklapp och allting.. fast Ola vägrade köpa två för en. :)

IA Nyckelpiga sa...

Det finns ett Afrikanskt ordsprák som säger
"Om du har ont i huvudet, bränn dej pá tummen"
Jag virkar väl mest men fár ocksá ont.