söndag 7 februari 2010

Mammas julklappsscarf

På mammas formulär var det ifyllt scarf på objekt och modigt nog "Fridas val" på färg. Jag har haft ett scarf mönster i tankarna länge, jag har sett massvis med exemplar på Ravelry, och jag har längtat efter att få prova. Mönstret heter Clapotis, och man formar diagonala ränder / håligheter genom att medvetet tappa eller släppa maskor. Detta gör att den draperar sig väldigt intressant över axlarna. Detta var ett utmärkt tillfälle att göra en "clapotis".
Eftersom det stod att jag fick välja vilket garn jag ville så valde jag ett i ganska starka färger, Sea Silk från Handmaiden. Det består av silke och något de kallar Sea Cell, vilket vid närmare efterforskning visar sig vara sjögräs. Och om man stoppar näsan i garnet så märket man helt klart en svag doft av sushi, och ännu värre när den är blöt kan jag meddela. Inte obehagligt snarare karaktärsgivande. :)
Medan man stickar så krullar den ihop sig något förskräckligt så det går inte riktigt att se vad man har åstadkommit förr än man har tvättat och "blockat". Jag skulle helt klart kunna tänka mig att göra en till mig själv också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den är så fin, så fin, och vilket
härligt garn, och vilka färger..!!!
Jag har fått mycket beröm för scarfen och är så nöjd..

Kram
Mamma Mu

Anonym sa...

...snygg!

Kram Syster

Lina sa...

Vilket intressant mönster! Det måste jag prova nån gång.
Och TACK för sticktidningen Frida:-) Har knappt hunnit titta i den eftersom jag ägnat två tågresor åt att planera lektioner istället för att sticka och läsa och sånt. Men det kommer! Och att få post är ju helt underbart!

Frida sa...

Lina! jag har undrat vad du har haft för dig, jag har antagit att du har haft mycket att göra. :)
Visst är det trevligt när det dimper ner en tidning i lådan, jag tyckte det var bra mönster i den där också, inte så puttinuttigt med volanger och pärlor. :)
Jag tror du skulle gilla clapotisen med tanke på wispen, lite i samma anda. Hoppas allt är bra med dig. Kram