fredag 13 februari 2009

Ljuvliga garn


För någon vecka sedan var jag inne på 2knit i Olskroken för att köpa loopstickor i mindre storlek och garn till sommarsjal. Jag letade runt länge och väl och konfererade med tjejen som jobbade där. Hon fick leta upp min sida på Ravelry på sin dator så att jag skulle kunna visa henne bilden på Wispen (som finns här längre ner på sidan också) och förstå vad jag ville ha. Det blå är strumpgarn som innehåller bambu, som jag troligvis använder, men jag kunde inte släppa lingarnet heller. Kanske blir det två sjalar. Men det är bara ett nystan som får följa med till Marocko.

6 kommentarer:

Lina sa...

nämen, nu har vår blogg blivit albino!

Lina sa...

Nu har jag skrivit ner dina boktips ordentligt, så ska jag gå till vallgatan och smygläsa lite.
Men Frida, inte skulle du trivas två år i skogen?? Du är väl en stadsmänniska..?
Och var ska jag skriva sådana här kommentarer som är en fortsättning på dina på min blogg? också på min?, eller maila eller nu blev det i stickvärlden...

Frida sa...

Nej nej, jag tror jag är en skogsmänniska maskerad som en stadsmänniska (eller en stadsmännsiska som fått nog), jag kan nog vara glad i skogen bara det är inte så långt att köra in till stan. Jag kan förotfarande handla över internet. :)
Bilköp planerat, en toyota aygo, helst blå, måste bara prata med banken och hitta en, och sedan ett hus på landet någorlunda nära stockholm, och efter några år, ett hus på landet någorlunda nära Göteborg. Sån är planen. Med landet/skogen menar jag, så att man kan knalla runt i sin trädgård utan att grannar direkt ser dig, och att det fins åkrar och gärna kossor eller får på promenadavstånd, helst på en höjd, i tegel, med en sjö eller havet nära. Vad då höga krav.:)
Ja, stickvärlden är bra, här kollar jag, jag kollar inte regelbundet kommentarerna på din blogg ju.
Jag tror verkligen du skulle gilla left hand of darkness eller the dispossesed, det är väldigt mycket feministiska tankar och värden i dem. The birhtday of the world är noveller, handlar mycket om samlevnad (och sex till viss del) men med helt andra regler än vanligr, hon har lixom sakapat sig en värld där hon kan bestämma som hon vill utan att störas av våra konventioner. Underbart!

Lina sa...

Bra plan!! Jag ska bo i göteborgs skärgård, lagom isolerat men med deltidsjobb i stan (med människomöten), kanske en särbo i stan också att övernatta hos, vitt litet hus, naturtomt, hav, ateljé/keramikverkstad, skrivarlya för delvis försörjning. *gillar höga krav* :-)

Då får du hälsa på mig på Vårdinge sen och ta en skogspromenad.

Lovar att titta på böckerna, men jag är inte särskilt mkt feminist alls...ju. Men i rätt sammanhang så. En värld utan konventioner låter däremot bra:-)

Hur går det annars? Inga fler hjärnskakningar?

Jag är så himla förkyld och det går liksom aldrig över, för trött för att hitta på saker och för friskt för att stanna i sängen, suck.. Solen skiner men vet inte vad jag ska göra för att njuta av den utan att vara mitt i trafik o köpcentrum. Vill ha balkong!!!

Frida sa...

Ja, gud, balkong! Fast jag tror inte det räcker längre, jag vill ha trädgård!! Solstol, filt, te och en bok!

Inga fler hjärnskakningar, :) jag har med skakiga ben åkt en hålplats tunnelbana i dag, med Ola som hjälp. Det gick bra, inte roligt, men ok.

Var strist att du inte blir av med förkylningen, jag tror på att stanna i sängen i alla fall, om du inte riktigt blir frisk betyder det nog att du fortfarande behöver vila. Tupplurar mitt på dan är bra också, och snäll god, mat, kanelbullar och så.

Feministkistk kankse är att ta i, men sett från andra vinklar än vanligt, vinklar man alldrig hade komit på själv, som giftemål mellan fyra personer till exempel. Vansinnigt intressant i alla fall.

Jag har också idag gått igenom alla mina garner och sorterat och plockat undan så att jag får plats, stoppat alla små bitar en en särskilld låda, och alla med lite mer av i en annan. Och så har jag fotat alla och lagt up i stashet på ravelry, då behöver jag ju inte rota i lådan för att veta vad jag har, smart. Det blev en del kan man säga.

Lina sa...

Giftemål mellan fyra låter ju onekligen intressant. Idag har jag mest testat soffläge, stickat klart gröna vantarna, film nu ikväll... Ska försöka sova nu innan det är sen natt/morgon - det underlättar ju också!

Fortsätt öva på tunnelbana! Det blir alldeles för jobbigt i längden att inte kunna åka som man vill...
Oj vad ambitöst att sortera allt garn! Kanske ganska kul också? Jag skulle behöva sortera hela min lägenhet så när drömbostaden (inte den jag beskrev i förra inlägget - den ligger längre fram i tiden) dyker upp är det bara att flytta över pick o pack. Först sovning! Nej förresten, bok först - sen sova!