fredag 20 februari 2009

Shooting Stockings


Mina fina komplicerade gröna sockar är färdiga! Jag är riktigt nöjd, det var som sagt ett lite mer komplicerat mönster än vad jag är van vid, men inte mer än att det var lite knepigt. De är roligt att lära sig någonting nytt. 
De är formade efter benet vilket är bra eftersom de är lite längre, och slätstickade under foten så att det blir bekvämt att gå på. 
Mönstret är på sex maskor och upprepar sig över hela sockan så det är lätt att komma ihåg. Det gör också att sockan blir väldigt varm. Och lite stickig, men jag har läst att man kan tvätta dem med lite balsam så ska stickigheten försvinna, det får jag testa. 
Jag var rädd att mönstret på sockan skulle försvinna i mönstret på garnet men det verkar fungera någorlunda i alla fall. 
Det är faktiskt en enorm skillnad att ha på sig sockar stickade med ett tunt garn än ett lite tjockare, mycket behagligare och mindre klumpigt. 
Garnet räkte presis inte och ena sockan har en grå tå, men det får jag leva med. Annars är jag nöjd. 

3 kommentarer:

Lina sa...

Så snyggt att de är så höga och ribbade. Ser komplicerat med "ojämnheterna". Måste ha tagit lång tid också med så tunnt garn och ministickor. Jättefina!

Frida sa...

jo, det tog nån vecka eller så... men det var roligt. Jag gillar att sticka så smått. Jag forsätter med regnbågsvantar på samma stickor.
När är det du åker egentligen?

Lina sa...

Jag åker på torsdag. Så då kommer det visserligen bli en del stickande på tåg hoppas jag men desto mindre stickbloggande... Då får du hålla i rodret ensam ett tag.

å regnbågsvantar låter fint!