måndag 16 februari 2009

Min egen wisp


Nu har jag börjat på min egen Wisp! Äntligen! Det är fint med trästickorna till garnet men de är lite klumpiga. Jag testade att vässa den ena i pennvässare vilket inte var någon hit alls eftersom den blev lite frasig och garnet fastnade och "hakade upp sig". Så nu har jag bytt till loopen istället. Och sen till mindre loopstickor. Sedan bilden togs har jag stickat lite till (ca 1 dm) och redan gjort en massa fel så jag fortsätter tills jag får kläm på det, har jag tänkt. Då börjar jag om från början och det kommer bli jätte fint! Det verkar mycket vanskligt att tappa maskor med det här mönstret, det reder jag aldrig ut! eller att rätta till små fel som blivit ett par rader ner. Läskigt! Men i övrigt uppfyller det här projektet alla kriterier, lätt garn, inte allt för skrymmande, inte för varmt - och det tar en evinnerlig tid att få det färdigt! Perfekt för marockoresan. Dessutom är jag tillräckligt motiverad och förväntansfull inför slutresultatet för att orka fortsätta.

5 kommentarer:

Frida sa...

väldigt fint garn, tunt, ull? Ska bli spännande att ser hur det ser ut när det är klart.

Lina sa...

hm, bambu-bomull, eller var det med ull också, jag har slängt beskrivningen eller kanske stod det inte på heller. Det är strumpgarn..

Frida sa...

Uj ,uj, det är lite tomt från min sida, men jag ska lägga upp bilder på sockarna i morgon hoppas jag, de är klara i alla fall. Och sheldon också, om du vill se, på ravelry.

Lina sa...

Vad underbar sheldon blev! Ja, lite fler fridianska inlägg tack :-)

Malin sa...

"Sedan bilden togs har jag stickat lite till (ca 1 dm) och redan gjort en massa fel så jag fortsätter tills jag får kläm på det, har jag tänkt. Då börjar jag om från början och det kommer bli jätte fint!" Hihi Du använder dig av samma teknik som jag. Det kanske märks att vi är syskon :P
Har blivit inspirerad att starta med mitts tickande snart igen. Ska bara lyckas köpa rätt stickor :-D