lördag 14 februari 2009

Två sockar samtidigt

Jag provade det här med att sticka två sockar samtidigt på en rundsticka, när jag skulle förlänga mudden på ett par gammla raggsockar. 
Det var bara jobbigt! Ok, att men vet att det blir exakt lika på båda sockarna, men det är en liten tröst när man spenderar hälften av tiden med att vända, byta garn, se till så att allt stannar där det ska och trassla ut garnen från varandra. Det blir alldrig något flyt i stickningen, jag plockade isär dem igen. 
Förövrigt, är det inte lite av charmen med sockar att det är två och att de kanske inte är helt identiska.  Jag kan inte säga att jag rekomenderar metoden. 

9 kommentarer:

Lina sa...

Men är inte tanken att man ska ha samma garn till båda? Eller nej, då sitter de väl ihop sen? Bra med en varninge iaf, har tänkt prova det där med två på en - men ska vänta tills jag har rikligt med tålamod då.

Dina stickor måste vara pyttesmå!

Frida sa...

mja, det där är två och en halvor, de gröna sockarna stickar jag med 2 mm, det känns som att sticka med sytråd och tandpetare :) Men de får man köpa i metall för de gör inte så tunna i trä, då går dom av.
Men nu har jag beställt mer garn, jag ska göra regnbågs- och vit- randiga sockar, kolla på mina favoriter på ravelry, där finns det ett par sådana, det garner har jag köppt. Japanskt garn, dyrt :(
Det finns en fantastisk landskaps mössa där också.

Lina sa...

kul med regnbågsstrumpor! jag kollade in ravelry, när inte stickorna är regnbågiga får man kompensera med garnet ju:-)

Frida sa...

Den ändrar färg medans jag tittar, vi har sannerligen en kameleont blogg :)

Nu stickar jag ett gosedjur, trodde jag alldrig. Sheldon sköldpaddan, han har skalet som en liten avtagbar tröja. Kolla ravelry om du vill.

Snart dax att tackla tunnelbanan igen. :(

Lina sa...

oj, men jag ändrade färger igår, sidan uppdaterades nog nu. Ska genast kolla in sköldpadda - bild önskas också. Jag har precis gått upp ur sängen, tog din uppmaning om sängläge helt bokstavligt;-)
Lycka till med tunnelbanan!

Frida sa...

låter bra, vila mycket.
Hu, tunnelbanan gick väll så där, lyckades avvärja svimmningsanfall i alla fall, så det är ju en seger. Jag hyperventilerar verkar det som, så tricket är att andas jättelångsamt eller hålla andan en stund, fast så fort man slutar så kommer det tillbaka, så det är jobbigt det med, bättre dock.
Jag lägger inte upp någon bild på Sheldon här, för det är troligt att det blir en födelsedagspresent till någon av barnen, så bara när jag vet, eller han redan har ett nytt hem. Men på Ravelry lade jag upp en bild, på hans rumpa, för det är där man börjar. ;)
Du lägger inte upp alla dina grejer på ravelry, varför inte det?

Lina sa...

skön färg på Sheldons rumpa! Den blir nog jätte fin!
Andas i papperspåse har jag sett på film att man kan göra, du kan ju testa som omväxling..?
Jag har inte kommit så långt som att lägga upp projekt på ravelry helt enkelt, men det kommer... Har ett par på lager hit också nu:-)

Alex sa...

Hej!
Jag halkade in på din blogg när jag sökte på raggsockor på rundstickor. Jag stickar alltid mina raggisar på rundstickor, båda samtidigt på två rundstickor. I love it! Såg att du använder en lång rundsticka. Jag använder alltså två 50cm långa stickor. Sen jag lärde mig tekniken har jag helt slutat att sticka med strumpstickor. Ja ja smaken är som baken....
Jag ska nog fortsätta att titta på din blogg då och då, den verkar intressant!
Tack för att jag fick titta in!

Frida sa...

Hej Alex, vi är två som bloggar på den här sidan Frida (det är jag) och Lina. Vi starntade sidan för att vi ville ha en stickcirkel, men vi är i olika städer, så då blev det här i ställt, väldigt bra lösning visade det sig.
Jag stickar nästan allt på rundsticka om det går, det är en mycket lättare teknik, både teknikmässigt och lättare för handlederna att hålla uppe, men jag gillade inte alls att göra båda sockarna samtidigt, det blev bara ett envetet flyttande, vändande och trasslande, jag tyckte inte jag fick in något flyt i det. Lite charmigt att sockarna är olika också.