lördag 6 mars 2010

Daybreak

Jag fick några nystan av det jättefina garnet Drops Alpaca i julklapp, och tänkte jag skulle ta chansen att inte bara göra nått fint till mig utan att prova "the Daybreak". Det är ett vackert mönster, väldigt välskrivet, av Stephen West. En underlig sak med det här mönstret är att jag kollar upp det på Ravely, för att se vad folk har gjort av det, så är alla scarfer jättefina, allihopa! Oftast så finns det alltid några med konstiga färgkombinationer och som kanske är lite dåligt utförda, men de här är alla vackra, jag var tvungen att prova. 
Scarfen är väldigt skulptural och taktil, den startar i det ljusa och blir sedan mörkare och mörkare men behåller de ljusa slingorna, sedan i det mörka så behålls ränderna i strukturen i stället för i färgen. 
Det var rätt svårt att blocka den eftersom den inte är triangelformad utan en knasig halvcirkel, som dock ligger jättefint över axlarna.

2 kommentarer:

Lina sa...

Vilket underbart mönster, som ett spindelnär i solen... Symmetriskt och osymetriskt på samma gång. Jag får också lust att prova. Kan du länka till det på ravelry?

Frida sa...

Absolut, jag länkar i inlägget. Jag är väldigt nöjd måste jag säga, sällan skådat bättre mönster. :)