fredag 19 mars 2010

Färdiga Jaywalkers

Nu är mina Jaywalkers färdiga, väldigt trevligt mönster måste jag säga. Det är gratis så jag tycker alla ska prova, det är komplicerat nog för att hålla intresset uppe men inte så komplicerat så att det blir envetet. Det är i alla fall första gången jag gör ett par sockar där ränderna matchar, det brukar jag aldrig ha tålamod till, men jag gillar också att se hur olika sockorna blir. Med det här garnet som har så långa jämna ränder så tyckte jag att det nog skulle bli snyggast och inte så särskilt svårt. Det blev bra, de är väldigt lika i storleken. Fantastiskt garn också, Gepard Garn, Strong Art, kan jag verkligen rekommendera, mjukt och skönt att sticka med, och vackra färger. 
Jag har till och med börjat på ett andra par, till Ola, Purple walkers

6 kommentarer:

Lina sa...

Men det ser ju alldeles jättekomplicerat ut! Fint blev det i alla fall.

Hur blockar man? Vad är det?

Ms. Kimba sa...

vilken fint par strumpor!

Frida sa...

Blocka är när man tvättar (eller blöter ner) det stickade objectet och formar (blockar) det till den formen man vill ha, medans det är blött och formbart, och så håller det formen när det har torkat sedan. Man kan sträcka ut spets och få sockar mer fotformade och så rullar sig inte kanter efteråt heller, jag brukar nåla fast det på en handuk eller så, ibland behövs något fastare och då nålar jag fast det i extrasängens madrass.
Det var inte särskillt kompicerade sockar, prova, du kan ju sockar nu! :)

Lina sa...

aha - just det!
Jag har blött ner sjalen och bara låtit den torka jämt, men inte testat att sträcka och nåla fast. Ska nog göra det...

Ja jag gillar sockar numera:-) Men har börjat på ett evighetssockprojekt som redan blivit liggande... För tunnt garn och små stickor. Men fin lejongul färg.

Lina sa...

Frida! Jag börjar tröttna på designen på den här bloggen lite. Och din Dollybobdesign är så himla fin! Kan vi inte variera oss lite?
Jag vet inte hur man ändrar själva bakgrundsbilderna - är det svårt?

Frida sa...

Nej det är inte svårt, sök på blogger backgrounds så httar du färdiggjorda, det brukar stå hur man ska göra för att ändra. Om du går in och tittar på layaout so fins det i sidbaren en jawa/html sak där, där klistar man in koden till baksidan. Experimentera på du. Här kan du leta:
http://www.thecutestblogontheblock.com/
http://www.shabbyblogs.com/