onsdag 17 mars 2010

Min omtjatade WISP

Jag kan inte förstå att jag inte fotat den här förrän nu. Jag höll på med den i somras och blev väl klar framåt hösten. Det har varit lite för kallt för att använda den men jag hoppas ha den nu i vår. Jag är grymt nöjd med fishnet lace-stickningen (så heter visst den här typen av håligheter) och jag gillar att det är knappar i ena kortsidan. Kom ihåg att jag fick räkna om flera gånger innan knapphålen blev rätt i antal och i avstånd. Tror också att jag lyckades glömma bort hur många knappar jag köpt. Jag hade velat ha den lite bredare och kanske även längre. Formatet känns lite svåranvändbart. Men så följde jag heller inte mönstret så jag får nog skylla mig själv.
Här finns mönstret förresten. Men bilderna som gjorde mig förälskad finns här på Ravelry. De bilderna kommer från en blogg som heter Through the loops där det ibland finns riktigt fina grejer, särskilt när den här kvinnans fotogeniska barn poserar med alstren.

Jag har stickat i ett sockgarn som var väldigt behagligt och jag gillar meleringen med färgnyanser som ligger nära varandra. Nästa gång ska jag dock använda något styvare, grövre garn som inte drar ihop sig och blir skrynkligt lika lätt när man använder det.

Det här wisp-projektet har följt mig under många månader innan det blev klart. Man kan läsa om det i tidigare inlägg här på Sticka utan fika. Här, här, här, här och här.

3 kommentarer:

Frida sa...

Vad fin den blev, äntligen fick man se. :)

Frida sa...

Har du blockat den föresten? Det kan ju förändra storleken lite ibland?

Lina sa...

vad är det nu igen??