tisdag 27 januari 2009

Community

Jag gick nyligen med i Ravelry (jag la till sidan bland länkarna), en stick-community, amerikansk antar jag att den är. Men man kunde minsann inte gå med hur som helst, man fick ansöka om att få en inbjudan och det skulle ta fyra dagar, det tog sex dagar, och jag var ytterst förväntasfull när jag änligen fick gå med. Jag hade antagit att det var ett ställe man kunde hitta lite nya mönster och titta på bilder av knasiga människors hemmastickade katttröjor och liknande. Jag hade på sätt och vis rätt, det är mycket knasiga människor (läs härliga) och dom har husdjur, men det är en enorm community så det finns plats för alla sorter. Det som jag inte förväntade mig var att det är väldigt organiserat, man kan lägga in en bild på en tröja och skriva vilket mönster man har använt och vilket garn och sedan kolla andras bilder av samma tröja eller se var andra har använt just det garnet till. Det är inte bara på engelska heller, det fanns massa svenskar och skandinaver, för att inte nämna resten av världen, och det gick att skriva om drops mönster och järbo garn. Jag blev väldigt positivt förvånad faktiskt. Det här är helt klart värt att kolla in, jag har sett min rosa tröja nedan i 100 olika varianter, stora, små och i massa olika färger. Underbart roligt! 

5 kommentarer:

Lina sa...

Håller på att leka med layouten... Är inte nöjd men nu orkar jag inte mer ikväll... Skulle vara snyggt med svagt mönstrad bakgrund eller en bård i kanten men HUR gör man sånt??

Frida sa...

Oj, vad förvånad jag blev, *skrattar* Det går att göra men man måste hitta en bakgrund och ladda hem, och de jag har hittat är inte jättefina, jag kan göra ett förslag på dollybob i morgon om du vill.

Frida sa...

Vi kanske ska köra på det här, ha den lila en vecka, grå nästa och grön den tredje, det blir inte tråkigt i alla fall. :) Man vet alldrig var man har vår blogg. ;)

Lina sa...

Ja, visst blir man paff när färgerna har ändrats! Det blir en varierad blogg iaf:-)

Lina sa...

Nu är jag medlem på Ravelry!!! Verkar ju HUR bra som helst1 Jag kommer aldrig mer ha brist på inspiration... :-)