måndag 19 januari 2009

Tröjmord - del 1

Garn är dyrt! Garn är jätte, jättedyrt! Väljer man mönster och garn själv så får man visserligen precis den tröja man vill ha, eller tror att man vill ha i alla fall (jag är inte designer). Men det blir definitivt inte billigare än att gå och handla en. 
Så, då har man en tröja i garderoben, som man inte använt på typ fyra år, är förstor och redan har börjat gå sönder. Det är klart jag repade upp den! Kill your darlings! (Jag hatar det uttrycket) Gratis garn!


Före: Så här var det den såg ut (för det gör den inte längre). Ganska fint garn, mest ull, lite tweed effekt.


Ärmen redan trasig, vem kan egentligen beskylla mig för tröjmord, den var ju redan sjuk.


Det blev fyra stora nysta, och några små med alla snoddar i, och miljontals små lila noppor från alla uppklippta stygn som sakta men säkert sprider sig över hela lägenheten. Stackars Otto.


Garnet blev väldigt krulligt dock, och knepigt att sticka med. Jag måste hålla i så hårt att jag bränner mig som syns nedan.
Men det börjar arta sig, det blir nog en tröja av det här igen.

Fortsättning följer.


8 kommentarer:

Lina sa...

Oj, nu dök ditt inlägg upp precis när jag skrev en kommentar till det förra! (Men sidan uppdaterades väl då...)
Det borde finns en ordlista på den här bloggen = du borde skriva en ordlista!
Vad är raglan?? Och HUR uttalas det? "ragglan", ragglaaan", raaaglann"?

Och vad är tweed egentligen?

Jag behöver läsa på, både det ena och det andra så att jag kan leva upp till min titel som administratör för en stickblogg!

Frida sa...

*skrattar* oj, det tänkte jag inte på. raglan är är när ärmen är fäst så där snett mot kragen, som ett v, inte isytt vid axeln, både den rosa och gula tröjan har raglan ärm, och jag tror på det första uttalet, och tweed är när garnet inte bara är enfärgat utan kankse har små noppor av en kontrasterande färg. tänk engelsk tant. :) jag började undra vart du hade tagit vägen, uj uj. borta i nästan ett dygn ju! :)

Lina sa...

Men du har också varit borta ett tag! *skrattar med förebrående blick mot skärmen* Tyvärr har jag inte ägnat frånvaron till att sticka heller :-( Men det kommer...

Nu vet jag vad raglan är, hepp! Är det svårt att göra?

Jo, jag tänker definitivt engelsk tant när jag hör tweed, och på sånt där mångfärgat, nästan prickigt hopvävt tyg (kan inte förklara riktigt) men insåg att jag EGENTLIGEN inte visste vad det var.

Men ordlista, ja, viktigt... ;-) Och jag skulle uppskatta en lista på förkortningar också, kanske tvåspråkig.. *blink, blink*

Frida sa...

Ja man kanske ska lägga upp en förkortningslista, eller scanna en eller nått,
Raglan är inte svårt alls, större bara, klarar du en häl och flätor så är det inga probem! Det är nog det lätta sättet att göra en tröja tror jag, fasst jag har ju inte provat att sy i.
Oh, du bode kolla Stefanie Japels bok, kolla om dom har den på bokhandeln, sätt dig i en fotölj och blädra, ställ tillbaka den och säg till om jag kan skicka dig nått mönster. De är väldigt lätthanterliga.

var jag borta med, jag som bloggade mitt i natten :)

Lina sa...

Tack för tipset, akademibokhandeln vid kungsportsplatsen har fåtöljer, ska kolla om boken finns där:-)

Ärmarna låter inte så svåra när du beskriver dem faktiskt, men jag har ingenting emot att improvisationssy lite heller...

Inatt ska jag INTE blogga, -sova mycket, gå upp kl 7 -utvilad (så det så!), skriva, solhälsning, shamanrörelser och förbereda keramiklektioner. Sticka hela resan till grenkvistskolan sen, jajamensan!

Malin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Malin sa...

En ordlista hade varit väldigt bra.
Har för första gången i mitt liv, tror jag, kollat på en beskrivning och försökt förstå den.
Sprang skräckslagen därifrån men förstod så mycket som att jag förmodligen behöver flera tjocklekar på stickorna.

Garn är jätte dyrt och har tänkt att jag åtminstone kan återanvända garnerna från det jags själv stickat. Har inte vågar försöka riva upp nån gammal tröja ännu fast det kanske inte är så farligt, när allt kommer omkring, om man ändå inte kommer använda tröjan.

Frida sa...

Min tröja har hängt i garderoben jättelänge, och det tog några dagar innan jag beslutade mig för att repa upp den, men det är ju meningslöst att bara ha saker liggandes, egentligen. Eller så kan man ju köpa nått på loppis att testa på, något som man inte bryr sig om personligen. :)