torsdag 15 januari 2009

Sticktidningar

Jag var på Press Stop i dag och tittade efter en ny sticktidning som skulle ha kommit ut. Jag prenumererar på den engelska tidningen "Simply Kniting", den är väldigt rolig att läsa, och jag som är "postberoende" älskar när den finns i brevlådan varje månad. Den är väldigt "engelsk tant" men än så länge har det inte funnits något jag faktiskt har velat sticka. Men nu har samma förlag kommit ut med "The Knitter" som ska vara för lite mer avancerade stickare, det är jag ju visserligen inte, men det såg ut som om det var lite modernare och finare mönster i den, och då skulle man säkert kunna stå ut med att tragla sig igenom något lite svårare. Men jag blev besviken, det skulle ta i alla fall tre veckor från den engelska relesen innan den kommer till Sverige, så om två veckor då. 
Jag tröstade mig genom att köpa två andra amerikanska lite större, blanka tidningar, sådana som bara kommer fyra gånger per år. Jag satt en lång stund i eftermiddags och mös med den ena, jag sparar den andra tills i morgon. Här fanns det i alla fall några intressanta mönster, men det är farligt med amerikanska, de verkar ha en helt annat sticktäthet än vad vi har, och ett helt annat sticksätt också för den delen. 
Däremot var den en artikel om Norah Gaughan, jag blev helt farsinerad av hennes mönster, det var helt klart något jag kan tänka mig att sticka. Det var en lite gamaldags, engelskt, lantligt och skogig känsla över dem. Tänk vad stor skillnad smycket gör på den röda tröjan. Det verkar som att hon har gett ut en hel del mönster som borde gå att köpa.
Det var också massa sidor om hur man skapar mönster genom "slip stitches" men sedan fanns det inga beskrivna mönster, tråktigt. 
Men jag har ju en hel tidning till att var glad över i morgon. 

4 kommentarer:

Lina sa...

wow frida, det här var första "riktiga" inlägget!

Frida sa...

Offeciellt... !! så det så... :) tog mig typ en timme och jag polerar fortfarande lite på stavfel och sånt..

عسل sa...

برامج إقلاع سوفت - دليل برامج إقلاع سوفت
حيرةوبم ميران المصريين العاملين
الجودة :قطاع
قطاع الاتصالات

Syster Jennie sa...

Tjho för dig! Va, kul! Jag har mina fina hallonrandiga vantar till jobbet i dag. Kram Syster Yster