lördag 17 januari 2009

Poängen med mönster

Tänk om jag hade varit en vanlig människa utan beskrivningsfobi och istället hittat rätt garn och stickor från början och lagt upp så många maskor som det stod i mönstret och följt intruktionerna. Då hade jag kanske vetat vad jag höll på med från början, och sluppit göra om så ofta. Eller också kommer jag när jag väl har gjort hundra misstag bli grym på freestyle-stickning.

Om jag hade varit en lite mer vanlig människa som kan följa intruktioner, så hade jag kanske även testat nya spännande recept och upptäckt nya maträtter. Istället för att spicy till allting enligt eget huvud halvvägs i receptet så att allting ändå smakar Lina tillslut. Jag hade kanske även sluppit sätta ihop ikeamöblerna två gånger, först utan (för det är ju så lätt och jag är ju så teknisk) och sedan med beskrivning (för det var visst nåt som inte stämde i alla fall). Och så hade mina förpackningar varit öppnade där det står riv här, eller dra ut fliken. (Nja, det sistnämnda är jag kanske inte så hopplös på eftersom jag även har en gnutta känsla för logik). Och när det gäller tekninska apparater som jag inte vet någonting om läser jag snällt i instruktionsboken, i alla fall en liten stund tills jag har fått styr på det viktigaste. Men annars skyller jag denna svaghet i min karaktär på ett kreativt sinnelag och en och annan uranusaspekt.

3 kommentarer:

Frida sa...

Jag tror på att du kommer att bli en fenomenal freestyle stickare! Stenhårt!

Lina sa...

Det här är sååå farligt, jag borde gå ut och få dagsljus, inte blogga stickning...

Malin sa...

Vad är en beskrivning för något?
Kan detta okända fenomen vara orsaken till att jag var tvungen att i princip sticka fem mössor för att få en (som ändå är alldeles för stor så jag måste nog sticka om den igen, dvs sex mössor)

*googlar på nätet* Hmm,..okej...Aha! Så det är det det är. Jag förstår, det låter som är det är något som kan göra det mycket lättare.
*söker efter stick beskrivning*
Hm, det verkar förnuftigt och som att det kan hjälpa mycket, men....hur förstår man dem? och måste man verkligen göra som de säger? Kan jag inte välja garn och stick tjocklek själv? Om man upplever att det blir större eller mindre kan man kanske göra om det när man sett hur det blir. Det kan ju vara annat som fungerar med, sånt som inte står i beskrivningarna.