tisdag 27 januari 2009

mera sockar

Raggsocka nummer två. Den här ska få en kompis hade jag tänkt. Det verkar till och med som att den blir i min storlek. Tog lite hjälp av olika mönster för att komma ihåg hur hälen fungerade annars stickar jag på känn och antecknar lite så att nästa ska bli likadan. Jag stickar väldigt löst har jag märkt. Första gången jag lärde mig sticka, i mellanstadieåldern så blev det alltid för hårt. Jag har tränat bort det lite väl effektivt verkar det som.

Och ja, fabulous loopsticka!!!

4 kommentarer:

Frida sa...

Vi har ju samma stickor, är inte dina avskruvbara?
Fint med randigt, blir lite mer liv i det så.
När jag började igen så blev det också ganksa löst, men det har blivit hårdare igen, jag ändrade sättet att hålla garnet, över pekfingret, under långfingret, över ringfingret och under lilfingret, då blev det lite hårdare.
Du måste kolla ravelry, det tar typ en vecka att gå med, då kan du kolla tusentals raggsockar och få tipps.

Lina sa...

Ja, jag visste att vi har samma stickor! :-) De går att skruva av men jag har inga andra att skruva på... Min mamma och mormor har också garnet mellan alla fingrarna sådär, men jag tycker det är lite jobbigt och brukar glömma bort det...
Nu har jag gjort en ravelry (vad betyder det?) och det står att det ska ta tre dagar...

Frida sa...

Aha, då förstår jag, du får önska dig hela settet i födelsedagspresent eller något, de är enormt praktiskt att ha alla stickorna hemma, de är de enda jag använder nu. Och de är ju så fina :)
Jo jag håller med, det var lite knepigt att hålla så i början, men man vänjer sig ganksa snabbt, nu ska jag bara vänja mig vid att inte dra upp axlarna så att jag slipper huvudvärken, man ska ju inte få ont av att sticka heller!
Jag vet inte var Ravlery betyder, nått garnrelaterat säkert, men det var verkligen jättekul, jag pratar med en amerikansk kvinna som har färgat garn med saft :) och det såg bra ut också. Och så har jag börjat sticka på en mössa med lövmönster som jag hittade gratis.

Lina sa...

åå, jag borde färga eget garn!!
Tyvärr är min födelsedag om, låt se..nio månader. Lång väntan, stor utgift innan resa.. hm, får se hur jag löser det. Verkar ju praktiskt att kunna byta storlek på stickorna när man vill... Är också lite kär i mina fina loopisar.