onsdag 21 januari 2009

Tröjmord - del 2

Jag tror att jag började och repade upp den här tröjan fyra gånger och testade tre olika mönster innan jag var nöjd. 
Först var det ett med flätor, men fula flätor, tantvarningsflätor, förövrigt såg det ut som om jag skulle få plats två gånger i den tröjan, och sedan var den ett enkelt mönster med knappar fram, som visade sig vara jättekompakt och jag hade fått gå med armarna rakt ut om jag hade stickat färdigt den tröjan. 
Det tredje mönstret men fjärde försöket var ett från boken "Fitted Knits" igen. De mönsterna vet jag att jag kan följa, det känns tryggt. Jag kommer att bli helt beroende av hennes mönster, jag kommer att sticka samma tröjor om och om igen i olika färger. 
Då stickar jag uppifrån och ner igen, oket är den roligaste biten tycker jag, men jag hoppas hålla intreset uppe hela tröjan. 


På det här mönstret görs raglanökningarna med ett stygn som gör ett litet hål, så det blir den här gulliga lilla spetsdetalgen, piffigt nu när det är en så kompakt färg.20 kommentarer:

Lina sa...

Fint garn, det syntes bättre på de här bilderna än de förra. Du kanske skulle behöva lite mer improvisation för att slippa sticka om så många gånger. Jag skulle behöva lite mindre improviserande av samma anledning.

Malin som kommenterat tidigare är min lillasyster förresten.

Hm, det verkar vara min tur att skriva ett inlägg snart, är lite knapert med inspirationen bara...

Frida sa...

Vad roligt att din syster läser! Jag hoppas att min gör det också.
Jo, jag jobbar på att kunna sticka mer improvisatoriskt.
Ja eller hur :) spännande inlägg tack, du skriver så mycket bättre än vad jag gör!

Frida sa...

Är det ok om jag pillar lite mer med layouten, kasnke en mer kompicerad bakrund, jag ska försöka tänka på vad du skulle gilla också och vad som passar en stickblogg....?

Lina sa...

oj vad prickigt! Trodde först jag gjort något för råkade klicka utan att titta vart och undrade HUR bakgrunden kunde ändras så snabbt!?!

Du skriver bra frida, jag tycket iaf det är kul att läsa, och jo mina inlägg kommer... Problemet är nog att jag inte stickar...
Du kanske stickar bättre än du skriver och jag skriver bättre än jag stickar? Eller mer snarare än bättre kanske. Det jämnar ut sig i alla fall.

Pyssla vidare på layoten, du. Men fast att jag först tänkte att en stickblogg borde vara ganska hysterisk layout så gillar jag att den just inte varit det utan diskret. Spännande och se vart det slutar iaf :-)

Frida sa...

Ja, *fnissar* det kanske blev lite i prickigaste laget, och prickarna rör sig inte när man skrollar, man blir lite åksjuk. Jag vill höra ärligt vad du tycker, kritisera på bara.
Du kankse har rätt, att det ska vara lite lugnare, jag blev lite deppad av det gråa bara.

Lina sa...

det behöver inte alls vara grått, testa någoon gladare färg, ljusgult, äppelgrönt? Fast prickarna var okej när de inte var jätte lila. Trestade inte att scrolla dock..

Lina sa...

nu har din bild blivit photoshoppad.. Jag lånade förresten din krull-bild till min andra blogg - för att göra reklam för denna. Hoppas det var okej...

Frida sa...

Det är klart de är ok, ja vad tyckte du om det där?

Lina sa...

Vad tyckte jag om vilket?

Frida sa...

Om bilden där uppe...
Jag hade en ide på en hel baksida också, men då kan man inte ha en stretch blogg som vi har, och om jag ändrar till en icke stretch och lägger på den där baksidan (som kanske inte ens blir snygg) så måste man ändra i alla inlägg så att de passar med det icke stretchiga, vad tycker du om det här? Den var lite beige orange....

Frida sa...

ok, nu har jag skapat en blogg som jag kan testa runt på bäst jag vill, så slipper jag råka förstöra vår blogg.. :)
Jag säger till om jag har något förslag för stickbloggen uppe på den,

dollybob.bloggspot.com

Frida sa...

Ok jag tog bort stretch effekten, den gjorde så att text och bilder rörde på sig när man drog i fönstret, vilket också gör att den ser olika ut i olika fönster, det gjorde mig galen... är det ok?
Jag försöker fixa inläggen så att det ser bra ut igen...
hoppas att det var ok.

Lina sa...

Vet inte vad stretch innebär...? men du får fria händer, du är den givna webmastern:-) Men det var en bra idé med annan blogg att testa layout på, onödigt att förstöra vår ju. Vad är dollybob??
Gillar att ha en bild däruppe, eller som bakgrund kan också bli snyggt. Testa på!
Däremot var det snyggare med ett brett fält för texten. Det känns så kompakt nu på något sätt. Fast raderna i inläggen får inte bli för långa -det blir svårt att läsa.

Frida sa...

Stretchen var det som gjorde dexbitarna lite bredare, men ochså att ingenting ligger still, så det blir den smalare varianten, jag blev knasig på den andra.

Ok, jag tänkte låta det vara så här ett tag, vad säger du?

Lina sa...

okej, jag har inte märkt att det inte ligger stilla.. Vilka svåra ord du använder -dex?

Jag tycker nog den här mörkare gråa är deppigare än den ljusa. Hur går det med testbloggen?

Frida sa...

*skrattar* jag har bara missat tangenterna, text ska det vara.
aj, då, jag tyckte det blev mindre deppigt med vit text, jag försökte piffa upp det lite med rosa.
Det är lite tråkigt att inga av gästskribenterna skriver någonting... eller vad säger du?

Malin sa...

Japp, det är jag som är Linas lillsyrra och jag försöker hänga med i bloggen när jag kan. Just nu är där mycket med flytt och ny lägenhet som ska ordnas men jag har kommit på att jag vill försöke sticka ett par skor.
Ponchon får vänta behöver ändå ett par rundstickor mera. (eftersom jag inte har sånna där smarta loopstickor eller vad det heter som ni har. Ska kolla efter sånna nästa gång.
När jag börjat på skorna och ev blivit färdig så kanske jag kan skriva om det. Just nu har jag bara en för stor mössa och en halsduk som ännu inte fått fransar att visa upp. Kameran i min telefon är den som kan ge mig de bästa bilderna. Förhoppningsvis kan jag använda den för att lägga upp en bild på hur mina skor blir.
Har kommit på den geniala idén att jag ska leta upp en bra beskrivning så slipper jag sticka femton skor för att få två XD

Lina sa...

Malin! Du kan ju lägga upp bilder på dina halvfärdiga projekt så att vi ser processen. Du behöver inte skriva så mycket om du inte vill. Men kan förstå att det är flytten som tar mest tid, när är det?
Jag hittade skor som verkade enkla i raggsocksboken jag skrev om, men den boken lär väl inte finnas i Danmark...

Lina sa...

Frida!
Jag har försökt uppmana en och annan gästskribent som jag träffat på. Hoppas att de kommer igång. Vi får försöka vara grymt inspirerande sålänge:-)
Vit text var snyggt, men med den där gråa färgen behövs det lite struktur eller någon fond bild eller nåt. Vart tog bilden vägen?
Jag pysslar lite med färgerna så får du säga till när du tycker det ser hemskt ut.

Och dex, jag troddde det var något layoutord på fackspråk jag inte kände till :-)

Malin sa...

Flytten blir nån gån efter att de har gjort köket färdigt. Just nu är det planeringen av köket som tar mest tid. Jag tar en sak i taget. Jag vill gärna ha allt bestämt innan jag åker till mamma på fredag och hämtar saker och lämnar nyckeln som jag råkade få med mig fastän att jag kollat i fickan så många gånger innan.
Har kollat på kök och hur det ska se ut idag och ska ringa dem i morgon. Hoppas på att jag kan få nytt golv med. På ett ställe sa de att jag kanske måste byta det med köket och andra säger att de inte vill göra det. Förvirrad!

När planerna för köket är färdigt och jag fått min nyckel samt hämtat saker räknar jag med att ha lite mer tid innan allt är färdigt och jag kan flytta. 3-8 veckor sa de.
Köpte strumpstickor idag och rundstickor, Var rätt säker på att det var 6mm jag hade och behövde 40 cm i. Jag kunde inte byta sa det så jag funderade på att låta bli, men köpte dem iaf. När jag kom hem såg jag att mina var tjockare så nu måste jag nog köpa ett par till *sucka*
Kommer sluta med att jag har alla sorters stickor man kan få XD