lördag 31 januari 2009

Sjalar

Man kan aldrig ha för många sjalar, de här är stickade från kant till kant. Man ökar varje rätt varv tills den är bred nog, sedan minskar man varje rätt varv, då behöver man aldrig ha alla maskorna på stickan samtidigt. Mycket praktiskt men på mina blir den ena snibben alltid större än den andra, underligt. 


Den lila sjalen är stickad av ett helt fantastiskt handfärgat garn, hur mjukt och tunt som helst. Jag virkade en kant på den för den rullade upp sig galet mycket. Den undre med det vågade fransvalet :) är drops alpacka, den blev väldigt lätt och skön men ändå varm.


8 kommentarer:

Lina sa...

Snygg kontrast med fransarna!

Jag har kommit på vad jag vill sticka som större projekt - en rektangel med ärmar (ev utan), det blir som snibbar som är sjal och kofta eller både och. Hittade bild men inte mönster på ravelry. Det borde vara tillräckligt enkelt och tidskrävande för långa tågresor. Måste bara ha tunnt garn så att det inte blir för skrymmande o tungt. kan det ju bli ändå förstås... Ska fundera vidare på det här.

Frida sa...

Har du en sida nu på ravelry.. vad heter du där då... så jag kan titta.... jag har en bild i mina favoriter på en jättefin tröja som bara är som en fyrkant som man sticker ut ärmarna ur, en japansk stickare. Kolla på min sida så får du se...

Lina sa...

Jag heter LinaAlgehov, omjag inte minns fel. Ska genast kolla upp det!
medlem sen igårkväll:-)

Lina sa...

Menar du den lila?
Nej - den svart vita? Den var cool.
Men inte sån jag tänker på, ska se om jag hittar min o lägga in i favoriter.
Du hade en hel del andra fina i din lista också..

Frida sa...

mmm man kan surfa runt hur länge som helst. Prata med folk man alldrig skulle ha pratat med annars, hon som ska skicka saften är typ 50-60 och har 22 katter och 17 får. :)

Lina sa...

Ha, ha, har du inga 60-åriga katt- och fårfantaster i bekantskapskretsen? Har du sett rektangelkoftan på min sida?

Frida sa...

jo jag såg, vackert garn och mönster men är det en tröja? ser det inte mer ut som en scarf?

Lina sa...

Du kanske tänker menar den turkosa, kolla på patterns (vet inte varför de hamnat på olika ställen(, inte lika fint garn men modellen gillar jag, har sett ngt liknande på indiska en gång som jag fortfarande sörjer lite att jag inte hade råd med.